Οι 10 πιο διάσημοι παίκτες του ΝΒΑ


Οι τοπ 10 πιο γνωστοί παίκτες του αμερικάνικου μπάσκετ. Υπάρχει σίγουρα τεράστια διαφορά μεταξύ των καλύτερων καλαθοσφαιριστών και αυτών που είναι πιο διάσημοι. Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε ότι, όταν μιλάμε για τους 10 πιο διάσημους καλαθοσφαιριστές, συνήθως σκεφτόμαστε τους κορυφαίους σκόρερ στο NBA, υπάρχουν ωστόσο παίκτες του μπάσκετ που είναι διάσημοι για την τεχνική τους και το στυλ τους.



Τοπ 10 διάσημοι παίκτες του αμερικάνικου μπάσκετ



10. Πάτρικ Έϊνγκ (Patrick Ewing)

Το να είσαι μέλος μιας διάσημης ομάδας τουρνουά NCAA στο Τζορτζτάουν βοήθησε τον Ewing να γίνει ακόμα πιο διάσημος πριν γίνει Knick. Ο Πάτρικ Έϊνγκ, ο κορυφαίος τοπ 20 σκόρερ όλων των εποχών, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου κράτησε ζωντανό το θέαμα στα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων.



9. Τιμ Ντάνκαν (Tim Duncan)

Ο Τιμ Ντάνκαν είναι ενας ήσυχος μπασκετμπολίστας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, ο οποίος έμεινε μακριά από τα φώτα της διασημότητας. Ωστόσο, ο Ντάνκαν έχει τέσσερα πρωταθλήματα και ήταν το πρόσωπο ενός από τα πιο επιτυχημένα franchises του NBA τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο φαβορί και επίσης είναι από τους αθλητές που δεν χρειάζεται να μιλήσει για να μείνει γνωστός.



8. Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (Kareem Abdul-Jabbar)

Μνημονεύονται περισσότερο από τους παλαιότερους οπαδούς, ακόμη και οι νέοι οπαδοί γνωρίζουν το όνομα Kareem Abdul-Jabbar καθώς ηγήθηκε μια από τις αρχικές δυναστείες του Λος Άντζελες Laker πριν από τον Shaq ή τον Kobe. Με τη συνταξιοδότηση του το 1989 είχε κερδίσει περισσότερα MVP βραβεία από οποιονδήποτε άλλο παίκτη μέχρι εκείνο το σημείο.



7. Λάρι Μπερντ (Larry Bird)

Ο Larry Bird θα είναι πάντα συνώνυμος με τους Celtics και ήταν γνωστός ως ο τρελός σκοπευτής των 3 βαθμών.



6. Σακίλ Ο’Νιλ (Shaquille Rashaun O’Neal) ή Shaq

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τον κατάλογο με τους τοπ 10 διάσημους μπασκετμπολίστες και να μην εμπεριέχεται στον κατάλογο ο Shaq. Ο γίγαντας αυτός έμεινε γνωστός για τα πολλαπλά πρωταθλήματα με τους Λέικερς, την μεγάλη διαμάχη με το Κόμπε, και επίσης για τις ταινίες που έχει πάρει μέρος, στην τηλεόρασης και στο χώρο της μουσικής. Είναι λοιπόν δύσκολο να μην πετύχουμε κάπου τον Shaq. Μια τεράστια προσωπικότητα σε συνδυασμό με ένα τεράστιο τηλεοπτικό ταλέντο δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα.



Τοπ 10 διάσημοι παίκτες του αμερικάνικου μπάσκετ


5. Μάτζικ Τζόνσον (Magic Johnson)

Το Μάτζικ Τζόνσον ήταν ένας από τους σπουδαίους παίκτες και η αντιπαλότητα του με τον Larry Bird στη δεκαετία του ’80 έφερε τη δημοτικότητα του σύγχρονου NBA. Ο Μάτζικ ήταν μέρος της αρχικής Ολυμπιακής “Dream Team”. Η καριέρα του έπεσε σύντομα όταν αποσύρθηκε αφού ανακάλυψε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό HIV. Η σταθερή δουλειά του Τζόνσον ως εκφωνητής και αναλυτής τον κρατά ακόμα κοντά στον χώρο του ΝΒΑ.



4. Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (Wilt Chamberlain)

Ο Wilt Chamberlain είναι ένας από τους σπουδαίους παίκτες όλων των εποχών και εξακολουθεί να είναι ο 5ος σκόρερ όλων των εποχών. Παραμένει ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει 100 πόντους σε ένα παιχνίδι, κάτι που έκανε πολλές φορές.



3. Κόμπι Μπράιαντ (Kobe Bryant)

Ένας τρόπος για να μάθετε αν ένας παίκτης μπάσκετ είναι πραγματικά διάσημος είναι αν όταν ακούτε το μικρό του όνομα καταλαβαίνεται ότι πρόκειται για αυτόν. O Μπράιαντ έλαβε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτη (MVP) κατά την αγωνιστική περίοδο ΝΒΑ 2007–2008, αφού οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της διοργάνωσης. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς και ο πρώτος παίκτης στο NBA που έχει 30000+ πόντους και 6000+ ασίστς.



2. ΛεΜπρόν Τζέιμς (Lebron James)

Ο ΛεΜπρόν Ρέιμον Τζέιμς αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο ΝΒΑ. Είναι τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ (2012, 2013, 2016), τρεις φορές MVP των τελικών (2012, 2013 2016), τέσσερις φορές MVP του NBA (2009, 2010, 2012, 2013), πρώτος σκόρερ του NBA (2008), NBA Rookie της Χρονιάς (2004) και δις χρυσός Ολυμπιονίκης.



1. Μάικλ Τζόρνταν (Michael Jordan)

Υπήρχε κάποια πιθανότητα να επικρατήσει κάποιος άλλος σε αυτόν τον κατάλογο; Η βαθμολογία του 30,1 ανά μέσο όρο παιχνιδιών αντιστοιχεί μόνο στον Wilt Chamberlain και είναι ανήκουστη για τη σύγχρονη εποχή. Θεωρείται ευρέως ως «ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών». Έχει παίξει στους Σικάγο Μπουλς και στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (Wasington Wizards,) όπου και τερμάτισε την καριέρα του το 2003 στα 40 του χρόνια.

Η φήμη του Τζόρνταν είναι ευρέως διαδεδομένη πέρα από το μπάσκετ και είναι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο στους οπαδούς της NBA.



Ο Μάικλ Τζόρνταν στην κορυφή του τοπ 10

Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρίσιμους αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα. Το όνομά του είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στο χώρο του μπάσκετ και συνδυάστηκε με τεράστια εμπορική επιτυχία για τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκε. Μέχρι και ο αντίπαλός του Λάρρυ Μπέρντ (Larry Bird) παραδέχτηκε ότι ποτέ το μπάσκετ δεν γνώρισε καλύτερο παίκτη από τον Τζόρνταν.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η λίστα δεν είναι αντικειμενική! Άμεσα διόρθωση. Ποιός shag ? Ποιός Patrick Ewing? HAKEEM ABDUL OIAJUWON κύριοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή