Οι 10 Σωστές Προβλέψεις για το μέλλον από τους The Jetsons


Η σειρά The Jetsons ήταν μια αμερικανική κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή Hanna-Barbera, η οποία ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 1962. Πριν τους Jetsons οι ίδιοι δημιουργοί είχαν παρουσιάσει στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, τους Flintstones που γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Η διαφορά με τους Jetsons είναι ότι τώρα οι ήρωες της σειράς ζούνε στο μακρινό μέλλον, αυτόματα μηχανήματα, αυτοκίνητα που πετάνε κ.α.







Μέσα σε αυτήν την ιστορία θα παρατηρήσουμε αυτοματισμούς και συσκευές που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα στον οικιακό εξοπλισμό. Να υπενθυμίσουμε ότι η σειρά ξεκίνησε το 1962 και πραγματικά είναι ανατριχιαστικό σε πόσα πράγματα έπεσαν μέσα οι δημιουργοί. Παραθέτουμε 10 πράγματα από το μέλλον που είδαμε στην σειρά κινουμένων σχεδίων και τα είδαμε να γίνονται πραγματικότητα σήμερα.


1. Ιντερνέτ


Εννοείται ότι είχαν προβλέπει ότι το διαδίκτυο θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας, από την ενημέρωση μέχρι την εργασία. Η αίσθηση που έχει ο θεατής βλέποντας τον ήρωα καθισμένο στην πολυθρόνα του και να ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας μέσα από μια (θα τολμήσουμε να πούμε) WebTV..


2. Επίπεδες οθόνες

Μπορεί να ήταν στην φαντασία έως τότε, αλλά η επίπεδη οθόνη περιγράφτηκε τέλεια στην σειρά κινουμένων σχεδίων. Λεπτές οθόνες που ξεπετάγονται από τους τοίχους και το ταβάνι του μελλοντικού σπιτιού, το μέλλον είναι εδώ.



3. Αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες

Μπορεί να μην έχουν μπει στην καθημερινότητά μας ακόμα, όμως οι ρομποτικοί μηχανισμοί στις ηλεκτρικές συσκευές είναι πλέον γεγονός. Οι αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο που χρειάζεται αλλά είναι θέμα χρόνου να αναπτυχθούν και να λειτουργούν όπως ακριβώς δείχνουν οι Jetsons.



4. Νανοτεχνολογία

Εκτός από πράγματα όπως συρρίκνωση, πλήρης φορητότητα, αναδιπλούμενα αυτοκίνητα κ.α., τα οποία σίγουρα δεν έχουμε ακόμα, Οι Jetsons μας παρουσίασαν διάφορες μορφές της νανοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων το μηχάνημα που καταπίνει ο άνθρωπος για να δούμε αν τα εσωτερικά του δουλεύουν όλα σωστά. Να σημειωθεί ότι αυτό παρουσιάστηκε στο κινούμενο σχέδιο πριν καν εφευρεθεί στην πραγματική ζωή η ενδοσκόπηση με κάψουλα, που κάνει σχεδόν το ίδιο πράγμα.


5. Βιντεοκλήση

Φυσικά δεν έλειπε η επικοινωνία από το σπίτι του μέλλοντος, προσωπικά τηλέφωνα και άλλες συσκευές που τους επέτρεπαν να μιλήσουν μέσω video chat με όποιον ήθελαν. Είναι ακριβώς το σημερινό Skype!



6. Ταμπλέτες και άλλες φορητές συσκευές

Το 1962 οι Jetsons παρουσίασαν ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο με φορητές συσκευές που ταίριαζε στις ανάγκες της μελλοντικής εποχής και του γρήγορου ρυθμού ζωής της οικογένειας.



7. Έξυπνα ρολόγια (Smart Watches)

Ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της φορητής και wearable τεχνολογίας. Χρόνια πριν εμφανιστεί το Apple watch, οι Jetsons τα φορούσαν ήδη στο χέρι τους…




8. Οθόνη αφής – Interactive Tech

Μπορεί να νομίζεται ως αυτονόητη την σκέψη ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι πίστευαν ότι στο μέλλον θα ακουμπούν διαδραστικές οθόνες. Κανείς δεν το είχε σκεφτεί αυτό, όχι μέχρι το 1962 που δημιουργήθηκε η σειρά κινουμένων σχεδίων The Jetsons.



9. Κυλιόμενοι διάδρομοι

Όχι κάτι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος την εποχή εκείνη, σε σύγκριση πάντα με τα προηγούμενα τεχνολογικά επιτεύγματα που είχαν σκεφτεί οι δημιουργοί της σειράς, αλλά σίγουρα είναι αξιοσημείωτο.



10. Άμεση δικαιοσύνη

Κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα να συμβαίνει είναι η άμεση δικαιοσύνη. Όπως δείχνει και το πλάνο, ο αστυνομικός που σταματάει τον παραβάτη, συνδέεται με τις εισαγγελικές αρχές μέσω βιντεοεπικοινωνίας και επιβάλλεται η ποινή άμεσα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια