Τα 10 δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του Stephen King


Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας είστε εξοικειωμένοι με τον Stephen King. Τα βιβλία του είναι πολύ γνωστά, αφού έχουν πουληθεί πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα μυθιστορήματα του είναι πραγματικά φοβερά. Αν και δεν μπορούμε να βάλουμε μέτρο στην τέχνη, συγκεντρώσαμε δέκα από τα κορυφαία βιβλία του Stephen King. Η κατάταξη βασίζεται αυστηρά σε προσωπικές γνώμες. Αν δεν έχετε ακόμη διαβάσει κάποιο από τα έργα του, σας συνιστώ να ξεκινήσετε με κάποιο από την λίστα.



10Κριστίν (Christine)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1983. Ο Άρνι είναι ερωτευμένος με την Κριστίν, ενώ ο Ντένις που είναι κολλητός του φίλος προσπαθεί να του την βγάλει από το μυαλό. Η Κριστίν είναι μια Πλίμουθ του 58 με ψυχή που αρχίζει να σκοτώνει κόσμο..




9Κούτζο (Cujo)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1981. Ένα καλό φιλικό σκυλί στο κυνήγι ενός λαγού, τρυπώνει σε μια σπηλιά. Όλα αλλάζουν, το σκυλί μετατρέπεται σε ένα σατανικό πλάσμα που θα ξαμοληθεί στους πολίτες της μικρής πόλης.




8Νεκροταφείο ζώων (Pet Sematary)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το έτος 1983. Ο γιατρός Λούις Κριντ και η οικογένειά του μετακομίζουν στην εξοχή, σε ένα παλιό σπίτι. Όλα ήσυχα και ωραία, δεν έδωσαν όμως σημασία στο απέναντι δάσος εκεί που τα παιδάκια, θάβουν τα πεθαμένα τους ζώα..




7Η Λάμψη (The Shining)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το έτος 1977. Ο Τζακ Τόρανς, ο νέος χειμερινός επιστάτης του ξενοδοχείου, με τη σύζυγό του Γουέντι και τον πεντάχρονο γιο τους Ντάνι είδαν, είδαν στο τουριστικό θέρετρο την ευκαιρία να διατηρηθεί η συνοχή της οικογένειας. Ο Ντάνι, είχε το χάρισμα της προφητείας μέσα από οράματα..




6Το Πράσινο Μίλι (The Green Mile)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το 2000. Το πράσινο μίλι είναι ο διάδρομος που οδηγεί στην ηλεκτρική καρέκλα. Στην φυλακή φτάνει ο καινούριος κρατούμενος, ο Τζον Κόφι, καταδικασμένος σε θάνατο για την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Ποιος είναι όμως ο Κόφι..;




5Διαφορετικές εποχές (Different Seasons)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1982.




4Καρδιές στην Ατλαντίδα (Hearts in Atlantis)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1999. Ο Μπόμπι μεγαλώνει μαζί με τη μητέρα του που, πιεσμένη από τα δικά της προβλήματα, έχει σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή του. Ο Τεντ, ενας μυστήριος κύριος νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι τους, κι ο μικρός Μπόμπι βρίσκει στο πρόσωπό του έναν αληθινό φίλο. Αλλά ο Τεντ κρύβει ασύλληπτες δυνάμεις και μυστικά και δείχνει στον Μπόμπι την πόρτα ενός άλλου κόσμου, γοητευτικού και απειλητικού.




3Κάρυ (Carrie)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1974. Ήταν το πρώτο βιβλίο που έκδωσε ο συγγραφέας. Η Κάρυ, μια μαθήτρια γυμνασίου, χωρίς φίλους και υπό την κυριαρχία της θρησκόληπτης μάνας της και την περιφρόνηση των συνομηλίκων της, ανακαλύπτει σιγά-σιγά ότι έχει τηλεκινητικές ικανότητες, τις οποίες τελικά θα χρησιμοποιήσει ενάντια σε αυτούς που την κακομεταχειρίζονται..




2Νεκρή Ζώνη (The Dead Zone)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1979. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η τύχη… Ο Τζόνι, εξάχρονο αγόρι, τρέχοντας με τα πατίνια του στον πάγο είχε ένα ατύχημα που για λίγες τρομακτικές στιγμές τον έστειλε… στη νεκρή ζώνη.
Ο Τζόνι Σμιθ, δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια μέρα γύρισε τον τροχό της τύχης και κέρδισε ένα ταξίδι τεσσεράμισι χρόνων… στη νεκρή ζώνη. Ο Τζον Σμιθ ξύπνησε από ένα ατέλειωτο, βαθύ κώμα, έχοντας αποκτήσει μια δύναμη που για άλλους ήταν ευλογία αλλά για τον ίδιο κατάρα -τη δύναμη να βλέπει το μέλλον και τη φρικτή μοίρα που περιμένει την ανθρωπότητα… στη νεκρή ζώνη.




1Το κοράκι (The Stand)


Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε το Μάιο του 1990. Από κάποιο εργαστήριο ξεφεύγει ένας ιός που εξολοθρεύει όλο τον πληθυσμό του πλανήτη, εκτός από μερικές χιλιάδες επιζώντων, που για αδιευκρίνιστους λόγους έχουν ανοσία. Αυτοί καθοδηγούμενοι από όνειρα κι οράματα συγκεντρώνονται σε δύο στρατόπεδα, ένα στο Boulder υπό την καθοδήγηση της μητέρας Abigail, και το άλλο, το κακό, στο Las Vegas υπό την εξουσία του Randall Flagg.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια