10 φράσεις διασημοτήτων στις τελευταίες στιγμές τους


Έξυπνες φράσεις γνωστών ανθρώπων στις τελευταίες στιγμές τους. Άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, του θεάματος, μέχρι και εγκληματίες, ευφυείς και γεμάτοι οξυδέρκεια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής τους. Φράσεις που ειπώθηκαν από τα χείλη τους και προκάλεσαν.




1. Karl Marx

«Go away! Last words are for fools who haven’t said enough!»
«Φύγε! Τα τελευταία λόγια είναι για τους ανόητους που δεν έχουν πει αρκετά!»

Ειρωνεία…




2. Niccolo Machiavelli


«I desire to go to hell and not to Heaven. In the former I shall enjoy the company of popes, kings, and princes, while in the latter are only beggars, monks, and apostles.»

«Επιθυμώ να πάω στην κόλαση και όχι στον ουρανό.  Στην πρώτη περίπτωση θα απολαύσω τη συντροφιά από τους Πάπες, τους βασιλιάδες και τους πρίγκιπες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι μόνο ζητιάνοι, μοναχοί, και οι απόστολοι.»




3. Voltaire


«Now is not the time for making new enemies.»

Όταν του ζητήθηκε να αποτάξει τον Σατανά, ο Βολταίρος απάντησε, «Δεν είναι τώρα η ώρα για να κάνω νέους εχθρούς.»  Πνευματώδης μέχρι το τέλος!

 


4. Joan Crawford


«Dammit… Don’t you dare ask God to help me.»

Ενώ η Joan Crawford υπόμεινε τον πόνο της ασθένειας της στα μετέπειτα χρόνια της, πέθανε από καρδιακή προσβολή. Έχει μείνει γνωστή η απάντηση που είχε δώσει στην οικονόμο της όταν την είδε να προσεύχεται για αυτήν στις τελευταίες στιγμές της.. το αστέρι του κινηματογράφου είπε, «Πανάθεμα σε… Μην τολμήσεις να ζητήσεις από τον Θεό να με βοηθήσει.»



5. James French

Λόγο του ονόματός του που ήταν French, έκανε λογοπαίγνιο:

«How’s this for your headline? French Fries.»
«Πώς σας φαίνεται αυτό για τίτλος; Τηγανιτές πατάτες.»

Έφυγε με αίσθηση του χιούμορ … Ο James French ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εκτελέστηκε (1966) υπό τον νόμο της θανατικής ποινής στην Οκλαχόμα.




6. Groucho Marx


«Either I’m dead or my watch has stopped.»
Είπε την εξής φράση:  «Είτε είμαι νεκρός ή το ρολόι μου έχει σταματήσει.»

Το ιδιαίτερο χιούμορ του το συμπεραίνουμε και από την εντολή που έδωσε να αναγράφει η πλάκα πάνω από τον τάφο του το εξής:  «Συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να σταθώ όρθιος»




7. Del Close


«Thank God. I’m tired of being the funniest person in the room.»
«Δόξα τω θεώ. Κουράστηκα να είμαι το πιο αστείο άτομο στο δωμάτιο.»




8. Charlie Chaplin


Ενώ ήταν στο νεκροκρέβατό του, ο ιερέας του είπε, «Είθε ο Κύριος να ελεήσει την ψυχή σου», στην οποία απάντησε ο Τσάπλιν,  «Γιατί όχι; Σ ‘Αυτόν ανήκει.»



9. Pablo Picasso


«Drink to me, drink to my health, you know I can’t drink anymore.»

Στις τελευταίες μέρες του ο Πικάσο, είπε σε δείπνο με φίλους «Πιείτε για μένα, πιείτε στην υγειά μου, ξέρετε, δεν μπορώ να πιώ πια.»



10. Eugene O’Neil

«I knew it! I knew it! Born in a hotel room and, goddamn it, dying in a hotel room.»
«Το ξερα! Το ξερα! Γεννήθηκα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, γαμώτο, και πεθαίνω σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου».

Πράγματι, είχε γεννηθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Times Square και πέθανε σε ηλικία 65 ετών πάλι σε ξενοδοχείο στην Βοστώνη από νευρολογική πάθηση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια