Οι 10 καλύτερες συμβουλές για την μηχανή αναζήτησης της Google



Στην σημερινή εποχή που το διαδίκτυο είναι συνυφασμένο με την μηχανή αναζήτησης της Google, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιούμε καλύτερα. Παρακάτω παραθέτουμε τις δέκα πιο χρήσιμες συμβουλές για πιο αποδοτική εύρεση αποτελεσμάτων.


10. Μοναδικοί όροι
Όταν κάνετε αναζήτηση για ένα θέμα, προσπαθήσετε να αποφύγετε γενικούς όρους.


9. Χρήση της παύλας
Για παράδειγμα όταν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου και επιπλέον για συγκεκριμένα μοντέλα αυτής πατάτε για παραδειγμα: Toyota -Avensis -Auris


8. Εισαγωγικά για ακριβής φράσεις
Αν θέλουμε να βρούμε για παράδειγμα ποιος είπε τα λόγια «Μη μου τους κύκλους τάραττε», τότε γράφουμε στην μηχανή αναζήτησης: “μη μου τους κύκλους τάραττε”


7. Κάντε διπλή αναζήτηση
Όταν κάνουμε αναζήτηση μιας συγκεκριμένης ορολογίας καλό θα είναι να κάνουμε διπλή αναζήτηση (με άρθρο και χωρίς), για παράδειγμα η λέξη «Ο αργαλειός» με την λέξη «αργαλειός» δίνει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.


6. Κεφαλαία και μικρά
Όσο και αν νομίζουμε ότι έχει διαφορά να γράφουμε με κεφαλαίους χαρακτήρες και μικρούς, η μηχανή αναζήτησης τα αναγνωρίζει το ίδιο. 


Για παράδειγμα οι λέξεις περιβάλλον, Περιβάλλον, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, “Περιβάλλον”, “περιβάλλον” φέρουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα.


5. Μην αλλάζετε τις πτώσεις
Όταν κάνετε μια γενική αναζήτηση για παράδειγμα για τα περιστέρια στις πλατείες, τότε καλό είναι να γράφετε: περιστέρι πλατεία


4. Χρήση των συμβόλων
Ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην μηχανή αναζήτησης της Google είναι η διαφοροποίηση αποτελεσμάτων με την χρήση συμβόλων. Για παράδειγμα:

  • Η χρήση του συμβόλου (+) στην αναζήτηση, «Ψηλός + Κοντός» θα κάνει αναζήτηση σε όποια αποτελέσματα εμπεριέχουν αποκλειστικά και τις δύο λέξεις.
  • Η χρήση του συμβόλου (*) στην αναζήτηση, «*ετος», θα κάνει αναζήτηση σε λέξη με 5 χαρακτήρες όπου οι 4 τελευτές θα έχουν την λέξη ετος (πχ. αετός, θετός, κ.α.)



3. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αναζήτησης
Ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα σε αυτό που ψάχνουμε είναι η επιλογή «Εργαλεία αναζήτησης», που βρίσκετε κάτω από την μπάρα αναζήτησης (αφού έχουμε πατήσει την λέξη που ψάχνουμε), ύστερα κλικάρουμε την επιλογή «Οποιαδήποτε στιγμή» και από εκεί επιλέγουμε το χρονικό διάστημα ανάρτησης που θέλουμε να έχει η πληροφορία που ψάχνουμε.


2. Αναζήτηση με βάση την εικόνα
Κάτι που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι με την επιλογή «Εικόνες» στην πάνω δεξιά γωνία στην μηχανή αναζήτησης της google, μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με βάση μια φωτογραφία που έχουμε. 



Αν για παράδειγμα έχουμε μια ωραία φωτογραφία αυτοκινήτου που είχαμε κατεβάσει εδώ και καιρό και δεν θυμόμαστε από πού την κατεβάσαμε, τότε επιλέγουμε «Εικόνες» και σέρνουμε την φωτογραφία από την επιφάνεια εργασίας μας στο κελί αναζήτησης. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!


1. Έγκυρη πληροφόρηση
Για να αυξήσουμε την πιθανότητα για πιο έγκυρη ενημέρωση, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ορισμένες λέξεις κλειδιά μπροστά από τον όρο που ψάχνουμε, όπως για παράδειγμα στην πρόγνωση καιρού, πατάμε την λέξη «επίσημη» (επίσημη πρόγνωση καιρού) ή όταν προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα για το γκόλφ, πατάμε την λέξη «ένωση» ή «ομοσπονδία» ή «σύλλογος» κ.α για τυχόν πιο επίσημες πηγές ενημέρωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια