10 πρωτότυπα παγκόσμια ρεκόρ


Κάποια τα νικούν με το πέρασμα του χρόνου και κάποια θα είναι εκεί για πάντα. Με τον όρο καλύτερα παγκόσμια ρεκόρ δεν εννοούμε αυτά που έμειναν για χρόνια, αλλά αυτά που συζητήθηκαν περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγιναν περισσότερο γνωστά.


1. Το βαρύτερο κρεμμύδι στον κόσμο
Το παγκόσμιο ρεκόρ κέρδισε ο Tony Glover με το κρεμμυδιού του top ten
Το παγκόσμιο ρεκόρ κέρδισε ο Tony Glover με το κρεμμυδιού του. Φωτογραφία: Rex Shutterstock

Ο πρωταθλητής κηπουρός Tony Glover με το 8,5 κιλών τεράστιο κρεμμύδι του χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να το μεγαλώσει. Ο Glover, 50 ετών, έχει καλλιεργήσει λαχανικά από την εφηβεία του και πραγματικά γνωρίζει τα κρεμμύδια του: “Τους δίνω τροφή πλούσια σε άζωτο και πρέπει να σιγουρευτώ ότι η υγρασία είναι σωστή. Έχω επίσης ειδικά φώτα τοποθετημένα στο θερμοκήπιο για να προσομοιώσουν τον ήλιο όταν οι μέρες γίνονται συντομότερες».




2. Το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο
Ο Δίας ο μεγάλος Δανός (εδώ με τον ιδιοκτήτη Κέβιν Ντόρλαγκ και το γιο του Νικ) φοβόταν την ταινία μέτρησης. Φωτογραφία: Jonathon Gruenke / AP
Ο Δίας, ο τεράστιος αυτός ήρεμος γίγαντας, όταν βρισκόταν στα πίσω πόδια του, είχε ύψος 2,2 μ., Περισσότερο από το ένα τρίτο του ύψους μιας μέσης καμηλοπάρδαλης.



3. Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία εγκληματίες
Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία εγκληματίες top ten
Photograph: Serious Organised Crime Agency/PA Archive/Press Association
Το 2009, μια ομάδα οκτώ Βρετανών εγκληματιών με μέσο όρο ηλικίας 57 ετών, με το παλαιότερο μέλος να είναι 83 ετών, δήλωσαν ένοχοι για πλαστογραφία. Η Υπηρεσία Σοβαρών Οργανωμένων Εγκλημάτων δήλωσε ότι η συμμορία έτρεξε τη λειτουργία εκτύπωσης χρημάτων ως νόμιμη επιχείρηση, που εργάζεται από τοποθεσίες στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη.




4. Η μεγαλύτερη ανθρώπινη γλώσσα
Η μεγαλύτερη γλώσσα του κόσμου από τον Nick Stoeberl top ten
Η μεγαλύτερη γλώσσα του κόσμου από τον Nick Stoeberl. Φωτογραφία: James Ellerker/Guinness World Records
Ο Nick Stoeberl από την Καλιφόρνια έχει γλώσσα που φτάνει τα 10.10 εκατοστά (από άκρη σε χείλος). Ο 24χρονος είναι ένας καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με τη γλώσσα του, τυλίγοντάς την με φιλμ, βυθίζοντας τη με ακρυλικό χρώμα, και γλείφοντας τον καμβά.




5. Η παλαιότερη δασκάλα γιόγκα
Παλαιοτερη δασκάλα Γιόγκα top ten
Φωτογραφία: YouTube, Guinness World Records
Η παλαιότερη εγγεγραμμένη δασκάλα γιόγκα είναι η Ida Herbert (Καναδάς, 21 Αυγούστου 1916), η οποία παραμένει ενεργός εκπαιδευτής σε ηλικία 95 ετών 270 ημερών (καταγραφή στις 16 Μαΐου 2012). Λέει ότι το μυστικό της μακράς ζωής είναι να αποφεύγετε τα πρόχειρα φαγητά και να απολαμβάνετε την κηπουρική, ένα ποτήρι σερί μετά το μεσημεριανό γεύμα και το φλερτ!




6. Τα περισσότερα πους απς σε μια ώρα
Τα περισσότερα πους απς top ten
Το παγκόσμιο ρεκόρ του Carlton Williams. Φωτογραφία: Body Club Fitness Centre/Margaret River/Facebook
Ο Ουαλός οικοδόμος Carlton Williams να ολοκληρώνει ένα απίστευτο 2.220 press-ups σε μια ώρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1.874 και επιτυγχάνεται παρά τον τραυματισμό του ώμου του στα μέσα του.




7. Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο top ten
Ο Robert Wadlow στην ηλικία των 19 ετών. Φωτογραφία: New York Daily News Archive/NY Daily News via Getty Images
Ο ψηλότερος άνθρωπος στο ιατρικό ιστορικό πέθανε πριν από 75 χρόνια, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα νικηθεί. Όταν ο Robert Pershing Wadlow από το Ιλινόις μετρήθηκε λίγο πριν το θάνατό του το 1940, βρέθηκε να έχει ύψος 2,72 μέτρα. Υπάρχουν μόνο 10 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην ανθρώπινη ιστορία που φτάνουν τα 2,44 μέτρα ή περισσότερα. Ο σημερινός ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Τούρκος αγρότης Sultan Kösen που φτάνει 2 μέτρα και 21 εκατοστά.




8. Ο γηραιότερος άνθρωπος
ο γηραιοτερος ανθρωπος στον κοσμο top ten
Η Jeanne Calment το 1995. Φωτογραφία: Sipa Press / Rex Shutterstock
Η Jeanne Calment, που κάποτε περιέγραψε ο πρόεδρος Jacques Chirac ως «γιαγιά του γαλλικού λαού», έζησε στην μεγάλη ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών. Γεννήθηκε το 1875, ήταν μάρτυρας της κατασκευής του Πύργου του Άιφελ και επίσης πούλησε μερικές φορές μολύβια στο Vincent van Gogh, χαρακτηρίζοντάς τον ως “βρώμικο, άσχημα ντυμένο και δυσάρεστο”. Στην ηλικία των 114 ετών, έπαιξε τον εαυτό της στην ταινία Vincent & Me (990), καθιστώντας την παλαιότερη ηθοποιό που εμφανίζεται σε κινηματογραφική ταινία. Είπε ότι το μυστικό για την μακροζωία ήταν το ελαιόλαδο, το λιμάνι και η σοκολάτα. Ερωτηθείς για τα 120α γενέθλιά της τι περίμενε από το μέλλον, απάντησε: «Ένα πολύ σύντομο». Τελικά πέθανε το 1997.




9. Οι περισσότερες κάλτσες που τοποθετήθηκαν σε ένα πόδι σε ένα λεπτό
Οι περισσότερες κάλτσες top ten
Λίγος χρόνος, πολλές κάλτσες. Φωτογραφία: Gaertner / Alamy
Το ρεκόρ είναι 45 και επιτεύχθηκε από τον Ιταλό γυμναστή Silvio Sabba. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρον για ρεκόρ, όμως ο κάτοχος είναι γνωστός για την μανία του να κάνει ποικίλα άλλα ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή κατέχει 70 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων, τα περισσότερα μανταλάκια ρούχων στο πρόσωπό σας σε ένα λεπτό (51), οι περισσότερες σοκολάτες Ferrero Rocher που στοιβάζονται σε έναν πύργο (12), οι περισσότερες μπαταρίες AA που κρατούνται στο ένα χέρι (48), οι περισσότεροι κύβοι ζάχαρης που ισορροπούν στο πηγούνι (17), τα περισσότερα CD που ισορροπούν στο δάκτυλο (255) και ο ταχύτερος χρόνος κρατήματος ενός βρασμένου αυγού (2,66 sec). Ο Sabba έχει ακόμη ένα τατουάζ λέγοντας “Guinness World Records” στο δεξί του χέρι.




10. Ο μακροβιότερος εγκληματίας στην πιο διάσημη λίστα του FBI
Ο μακροβιότερος εγκληματίας top ten
Πρίν από πάρα πολύ καιρό, η αφίσα του Βίκτωρ Μανουήλ Γκερένα. Φωτογραφία: FBI
Στα 65 χρόνια ιστορίας από τότε που το FBI δημοσίευσε για πρώτη φορά τον κατάλογο των 10 πιο καταζητούμενων φυγόδικων, το 94% αυτών βρέθηκαν. Ο εγκληματίας που βρίσκεται στον κατάλογο περισσότερο καιρό από οποιονδήποτε άλλον είναι ο Βίκτορ Μανουήλ Γκερένα, ο οποίος προστέθηκε το 1984 και βρίσκεται ακόμα στην λίστα 31 χρόνια αργότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια