Οι 10 πιο εντυπωσιακές Lego κατασκευές


Τα Lego τουβλάκια είναι κάτι περισσότερο από ένα παιδικό παιχνίδι. Πάνω από 45 δισεκατομμύρια τουβλάκια που παράγονται κάθε χρόνο και υπάρχουν περίπου 86 τουβλάκια ανά άτομο στον πλανήτη! Τα ιδιαίτερα έντονα χρώματα στα Lego τουβλάκια μπορεί να χρησιμοποιηθούν  για να δημιουργηθεί μια σειρά από εντυπωσιακά και σύνθετα γλυπτά. Παρακάτω βρήκαμε τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές κατασκευές Lego στον κόσμο.


1. Η μεγαλύτερη σύνθεση Lego
Η μεγαλύτερη σύνθεση Lego top ten
Η μεγαλύτερη σύνθεση @ Jessica Spengler
Το μεγαλύτερο εμπορικό σετ από τουβλάκια Lego είναι το γνωστό Ταζ Μαχάλ της Ινδίας. Περιέχει 5922 μεμονωμένα κομμάτια. Για την κατασκευή του μοντέλου υπάρχουν τρία φυλλάδια οδηγιών και συναρμολογείται σε τρία μέρη για εύκολη μεταφορά. Μόλις ολοκληρώνεται το μοντέλο οι διαστάσεις του είναι 20 ίντσες (51 εκατοστά) πλάτος και 16 ίντσες (41 εκατοστά) ύψος.




2. Ο μεγαλύτερος πύργος Lego

Ο μεγαλύτερος πύργος Lego top ten
Ο μεγαλύτερος πύργος Lego @ dailymail.co.uk
Ο μεγαλύτερος πύργος Lego είναι ύψους 35,47 μέτρων και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 600,000 τουβλάκια. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 24 και 30 Ιούνη του 2016, βρίσκεται στο θεματικό πάρκο Legoland της Γερμανίας. Ο μεγαλύτερος Lego πύργος στο πραγματικό κτήριο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.



3. Το μεγαλύτερο Lego σπίτι

Το μεγαλύτερο Lego σπίτι top ten

Το μεγαλύτερο σπίτι κατασκευάστηκε για τη βρετανική.. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια τουβλάκια, οι εθελοντές κατασκεύασαν ένα διώροφο σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα πλαστικά τουβλάκια Lego. Μια γάτα Lego, κύπελλα και έπιπλα Lego ήταν όλα χτισμένα για την παρουσίαση, αν και οι καρέκλες Lego αποδείχθηκε λίγο άβολες.



4. Τα περισσότερα τουβλάκια LEGO σε ένα μοντέλο

Τα περισσότερα τουβλάκια LEGO σε ένα μοντέλο top ten

Ένα πλήρες μέγεθος X-Wing μαχητικού αεροσκάφους από τις ταινίες Star Wars είναι πλέον το μοντέλο με το μεγαλύτερο αριθμό από τουβλάκια. Χρησιμοποιήθηκαν 5.335.200 τουβλάκια προκειμένου να δημιουργηθεί το διαστημικό σκάφος στο φυσικό του μέγεθος. Η ομάδα κατασκευής του χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να το ολοκληρώσει. Με το άνοιγμα των φτερών στα 44 πόδια και με βάρος 20.856 κιλά, το μοντέλο είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το εμπορικά διαθέσιμο σετ Lego του ίδιου σχεδιασμού που πωλείται στα καταστήματα.




5. Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο Lego

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο Lego top ten
Εντυπωσιακό Lego αμάξι
Mισό εκατομμύριο τουβλάκια Lego χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του αυτοκινήτου Lego που μπορείτε πραγματικά να οδηγήσετε! Το αυτοκίνητο για να κινηθεί χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αέρα, ενώ μπορεί να φτάσει τα 32 χιλιόμετρα την ώρα.




6. Το μεγαλύτερο άγαλμα Lego

Το μεγαλύτερο άγαλμα Lego top ten
Ένα ακόμη ρεκόρ γκίνες για τις κατασκευές από Lego
Στο Μπιλούντ της Δανίας, στο περίφημο Σπίτι των LEgo, χτίστηκε το μεγαλύτερο γλυπτό από τουβλάκια Lego. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου ενάμιση εκατομμύρια τουβλάκια για να δημιουργηθεί το γλυπτό ύψους 7.3 μέτρων, που αναπαριστά τον “Καθιστό βούβαλο” (Sitting Bull), χαρακτηριστικό ηγετικό σύμβολο της τοπικής αμερικάνικης κουλτούρας. Στο άγαλμα, για τον σχεδιασμό  και την κατασκευή του, χρειάστηκαν 2 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την τοποθέτηση του κεφαλιού χρειάστηκε η βοήθεια ενός γερανού.




7. Το ακριβότερο τουβλάκι Lego

Το ακριβότερο τουβλάκι Lego top ten
Τόσο χαριτωμένη αλλά και τόσο ακριβή μάσκα Lego.
Αν και τα Lego τουβλάκια είναι σχετικά φθηνά παιχνίδια, το συγκεκριμένο στοιχείο είναι λίγο ακριβό. Πρόκειται για μια μάσκα ενος Lego χαρακτήρα από πλατίνα που πωλήθηκε περίπου για 15.000 δολάρια το 2014.



8. Η μεγαλύτερη Lego γέφυρα

Η μεγαλύτερη Lego γέφυρα top ten

Με αφορμή την προώθηση διαφημιστικού του νέου Land Rover, χτίστηκε μια Lego έκδοση του Tower Bridge του Λονδίνου, ύψους 13 μέτρων. Κατασκευή η οποία μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες φυσικά.

 



9. Το μεγαλύτερο κάστρο Lego

Το μεγαλύτερο κάστρο Lego top ten

Το μεγαλύτερο κάστρο Lego το βρήκαμε στο μουσείο παιχνιδιών του Οχάιο.  Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 4 εκατομμύρια τουβλάκια στο μουσείο, με 1,4 εκατομμύρια τουβλάκια να χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του κάστρου.

 



10. Η μεγαλύτερη κατασκευή Lego μεταφοράς μπίλιας

Η μεγαλύτερη κατασκευή Lego μεταφοράς μπίλιας top ten

Η μεγαλύτερη κατασκευή που απαιτεί την μεταφορά μπίλιων, δημιουργήθηκε το 2015 στο Lego event που έγινε στο Λονδίνο. Η κατασκευή αποτελείται από 100 μονάδες και χρησιμοποιήθηκαν οι κλασικές τεχνικές Lego κατασκευών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια