Τα 10 κύρια οφέλη του γέλιου


Το γέλιο είναι από τα λίγα πράγματα που είναι δωρεάν και μπορούμε να το χαρούμε παντού και πάντα. Πέρα από την ένταση της στιγμής, το γέλιο έχει πολλά οφέλη για τον άνθρωπο. Ας δούμε τα δέκα κυριότερα.



1. Μας βοηθάει να αποφορτιστούμε. Λειτουργεί σαν ασφαλιστική δικλείδα και μας απαλλάσσει από το στρες.

2. Παίρνουμε πιο σωστές αναπνοές κι έτσι οξυγονώνονται οι ιστοί και ο εγκέφαλος.

3. Το γέλιο είναι ασυμβίβαστο. Γελάμε αυθόρμητα, όταν δυο αντίθετες καταστάσεις συμβαίνουν ταυτόχρονα.

4. Ξεμπλοκάρει τους μύες. Προκαλεί σπασμούς στους κοιλιακούς μύες και στο στομάχι οι οποίοι χαλαρώνουν το διάφραγμα.

5. Το γέλιο μας χαλαρώνει από το στρες. Ο τρόπος ζωής μας, η καθημερινότητα, τα οικονομικά και άλλα προβλήματα, μας δημιουργούν άγχος, που σε τελική ανάλυση κάνουν τεράστιο κακό στον οργανισμό μας. Παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, υπέρταση, διαβήτης, ψυχολογικά προβλήματα, φέρνουν ανεπανόρθωτες βλάβες.

6. Μας προφυλάσσει από μολύνσεις και ιώσεις. Κλείνει την είσοδο στον οργανισμό μας γιατί δημιουργεί τις ανοσοσφαιρίνες και την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζει τα περισσότερο επιθετικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας, τους λεγόμενους φυσικούς εξολοθρευτές.

7. Μας κάνει πιο εύκολη την αναπνοή, γιατί συνοδεύεται από βαθιές εισπνοές. Έτσι οι ιστοί μας οξυγονώνονται καλύτερα και δημιουργείτε το αίσθημα της ευεξίας.

8. Καθαρίζει τον οργανισμό μας από επιβλαβείς τοξίνες. Αυτό που αποκαλούμε γέλιο μέχρι δακρύων, διώχνει από τον οργανισμό μας αρκετά μεγάλη ποσότητα από τοξίνες και επιβραδύνει το γήρας.

9. Μειώνει την πιθανότητα υπέρτασης (πίεσης).10. Ενεργοποιεί τις ενδοφρίνες στον εγκέφαλο αντικαθιστώντας τα αντιληπτικά και τα παυσίπονα.


10. Ενεργοποιεί τις ενδοφρίνες στον εγκέφαλο αντικαθιστώντας τα αντιληπτικά και τα παυσίπονα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια