Οι 10 λόγοι που δεν χάνουμε βάρος


Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι κοιτούν να διατηρούν μια καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, γνωστό είναι πλέον ότι η απώλεια βάρους γίνεται τόσο για να βελτιώσουμε την υγεία μας όσο και για την καλή εξωτερική μας εμφάνιση. Τι γίνεται όμως όταν ενώ ακολουθούμε μια δίαιτα δεν χάνουμε βάρος; Υπάρχει πάντα κάποιος λόγος που μια δίαιτα δεν αποδίδει σωστά. Η ακόλουθη λίστα εξετάζει τους 10 πιο γνωστούς λόγους που δεν χάνουμε βάρος από μια δίαιτα.


10. Όταν η δίαιτά δεν είναι δίαιτα
Ίσως αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος, αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα προφανές, τοποθετήθηκε δέκατο στην λίστα. Σε μια διατροφή που δεν αποδίδει, όταν ειδικά ακολουθούμε πολύ υγιεινή διατροφή (μη επεξεργασμένα τρόφιμα), στην ουσία δεν κάνουμε δίαιτα. Μπορεί να είναι το καλύτερο για το πεπτικό μας σύστημα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε και βάρος.


9. Η παραμέληση του ύπνου
Η εγρήγορση και η αποφυγή της τεμπελιάς, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει τίποτα πιο επιζήμιο στον οργανισμό σας από την στέρηση ύπνου. Το ανθρώπινο σώμα απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τακτικό και σταθερό ύπνο – η οποία περιλαμβάνει και την απώλεια βάρους. Ένα κουρασμένο και ταλαιπωρημένο σώμα δεν θα έχει μόνο πρόβλημα να επεξεργαστεί τις θερμίδες, αλλά ενστικτωδώς θα αρχίσει να αποθηκεύσει επιπλέον αποθέματα λίπους για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του κουραστικού τρόπου ζωής.


8. Όταν χτίζουμε το σώμα μας
Σε αυτήν την περίπτωση ο όρος απώλεια βάρους πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος. Το βάρος που θέλουμε να χάσουμε ακολουθώντας παράλληλα μια δίαιτα είναι το κακό βάρος, και συγκεκριμένα το περιττό λίπος. Όταν λοιπόν βρισκόμαστε σε διαδικασία εκγύμνασης το μυϊκό βάρος αυξάνεται και αυτό έρχεται σε ρήξη με την φιλοσοφία της δίαιτας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γυμναζόμαστε, αντιθέτως, η σωστή διατροφή μαζί με σωστές ασκήσεις δημιουργούν έναν γερό οργανισμό. Για αυτό τον λόγο σε περίπτωση εκγύμνασης πρέπει να κάνουμε διατροφή και όχι δίαιτα.


7. Όταν πιέζουμε πολύ τον εαυτό μας
Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ υποκειμενικού και αντικειμενικού στόχου όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Πολλές δίαιτες αποτυγχάνουν απλά επειδή οι άνθρωποι επιμένουν σε έναν όχι τόσο ρεαλιστικό στόχο, με αποτέλεσμα να πιέζουν τον εαυτό τους και να χάνουν το κουράγιο τους να συνεχίσουν. Μια πραγματική δίαιτα θέλει τον χρόνο της, ώστε μαζί με την απώλεια βάρους να συμβαδίζει η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.


6. Δεν τρώτε αρκετά
Η μείωση λιπαρών και θερμίδων σε ένα μέτριο βαθμό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαμε να πούμε ότι με το να τρώμε ακόμα πιο λίγο θα χάσουμε ακόμα περισσότερο βάρος, σωστά? Λάθος! Όταν στερούμε από τον οργανισμό μας τα φυσιολογικά γεύματα που δικαιούται, τότε αυτομάτως μπαίνει σε κατάσταση ανάγκης, σε μια κατάσταση πείνας, και όπως όλα τα ζωντανά του κόσμου, έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός ενεργοποιεί τον μηχανισμό αποθήκευσης λίπους (για τους δύσκολους καιρούς). Για αυτό πολύ συμφωνούν ότι ο υποσιτισμός είναι χειρότερος και από την υπερκατανάλωση.


5. Όταν δεν ακολουθούμε πιστά την δίαιτα
Πολλές φορές, ειδικά όσοι έχουν περάσει από πολλές δίαιτες έχουν την αίσθηση του ειδικού. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που προσθέτουμε ή αφαιρούμε τροφές από το καθημερινό πιάτο της δίαιτας, αυθαίρετα, πιστεύοντας ότι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, συχνό είναι το φαινόμενο αυτό που δεν φάγαμε σήμερα, θα το φάμε αύριο και το αντίστροφο.


4. Λόγο των πειρασμών που μας περιτριγυρίζουν
Πρέπει να έχεις πολύ θέληση για να ακολουθήσεις πιστά μια δίαιτα, να κρατηθείς στην πείνα που νιώθεις και να απορρίψεις ένα ωραίο γεύμα, ειδικά όταν είναι και το αγαπημένο σου. Το πρόχειρο φαγητό είναι πραγματικά ο κύριος υπεύθυνος.


3. Όταν νομίζεται ότι γυμνάζεστε
Σε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε να χάσουμε βάρος, τηρούμε τουλάχιστον την προϋπόθεση να μην παίρνουμε επιπλέον βάρος. Πιο αναλυτικά, μέχρι να αλλάξει ο μεταβολισμός του οργανισμού, πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας έναν λόγο να ξεκινήσει να καίει το περιττό λίπος. Γι αυτό τον λόγο ξεκινάμε μια ελαφριά εκγύμναση. Σε κάποιους αυτό φαίνεται πολύ βαρύ από μόνο του και το προγραμματίζουν για αύριο.


2. Όταν λέμε ψέματα στον εαυτό μας
Όταν με έναν περίπατο περιμένουμε να γίνουμε μοντέλα τότε αυταπατόμαστε. Δυστυχώς είναι μια παγίδα που όλοι πέφτουμε μέσα. Με το να γυμναζόμαστε δυο τρεις φορές τον μήνα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνει «δουλειά». Τον τελευταίο λόγο τον έχει η ζυγαριά που μας λέει το αντίθετο.


1. Χρειάζεστε ιατρική βοήθεια
Φυσικά, αν όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει και έχετε πραγματικά δοκιμάσει κάθε τέχνασμα, μπορεί να ήρθε ο καιρός να αναζητήσετε για μια γνήσια ιατρική συμβουλή. Υπάρχουν χιλιάδες ιατρικοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να μην είναι σε θέση να χάσει βάρος. Με την σωστή ιατρική καθοδήγηση όλα μπορούν να λυθούν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια