Οι 10 πιο κλασικές χολιγουντιανές παραγωγές στην ιστορία




Το Χόλιγουντ αναμφίβολα ο αδιαφιλονίκητος παραγωγός μερικών από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ωστόσο ακόμα και σήμερα, συνεχίζει και έχει επιρροή στη σύγχρονη παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Υπάρχει μια πλειάδα από τίτλους που είναι άξιοι επισήμανσης, συνυφασμένα με γεγονότα διαφορετικής φύσεως. Οι χολιγουντιανές παραγωγές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από άτομα που αναζητούν φήμη, χρήματα, κρίσιμα γεγονότα της ζωής και φυσικά ρομαντισμό. Χονδρικός μπορούμε να επισημάνουμε μερικές από τις χολιγουντιανές παραγωγές που έμειναν στην ιστορία.




10. Τιτανικός (Titanic)




Μια κλασσική ιστορία που βασίστηκε σε ένα πραγματικό γεγονός. Ο φτωχός καλλιτέχνης που ερωτεύεται την πλούσια αριστοκράτισσα, και τους οποίους χωρίζει ένας «ωκεανός». Η ένωση θα έρθει μόνο μέσα από την απόλυτη καταστροφή. Η ιστορία διαδραματίζεται το 1912, ενώ η ταινία είναι παραγωγής του 1997, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον.

 



9. Ο Μάγος του Οζ (The Wizard of Oz)




Ο Μάγος του Οζ είναι μια ταινία φαντασίας του 1939 και το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1900 από τον Frank L. Baun. Η ιστορία εμπεριέχει φανταστικούς χαρακτήρες.





8. Πολίτης Κέιν (Citizen Kane)



Ο Πολίτης Κέιν είναι μια δραματική ταινία του 1941 σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς (η πρώτη του ταινία) και θεωρείται για πολλούς μέσα στις 10 καλύτερες όλων των εποχών.




7. Όσα παίρνει ο άνεμος (Gone with the Wind)



Μια ρομαντική ταινία του 1939 ρομαντισμό, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ του 1936, σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ. Απεικονίζει τα κορίτσια με ισχυρή θέληση και ανθεκτικότητα στα σκληρά ζητήματα του Νότου που έπρεπε να ξεπεράσουν.




6. Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew Over The Cuckoo’s Nest)




Δραματική ταινία του 1975, με ενδιαφέρον σενάριο και περίπλοκη υπόθεση. Ο Patrick McMurphy μεταφέρεται από την φυλακή σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα για εξετάσεις. Ωστόσο ο ήρωας της ταινίας γίνεται μια επαναστατική φιγούρα και σύντομα και οι υπόλοιποι ασθενείς θα συμμετάσχουν. Η ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν, κέρδισε όσκαρ καλύτερης ταινίας την εποχή εκείνη.

 


5. Ο Ταξιτζής (Taxi Driver)


Ψυχολογικό θρίλερ παραγωγής 1976, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε και σε σενάριο Πολ Σρέιντερ. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του Τράβις Μπικλ, ενός απόστρατου που υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του εργάζεται τα βράδια ως ταξιτζής.




4. Οργισμένο είδωλο (Raging Bull)




Το οργισμένο είδωλο είναι ο ήρωας της ταινίας, που υπό την μορφή μποξέρ και σαν μαινόμενος ταύρος όπως είναι και η ακριβής μετάφραση του τίτλου προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανεβεί στην υψηλή τάξη. Η ταινία είναι παραγωγής 1981, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε.




3. Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler’s List)





Μια ιστορική επική ταινία. Η Λίστα του Σίντλερ είναι μια ιστορία βασισμένη σε έναν Γερμανό επιχειρηματία που έσωσε τις ζωές πολλών προσφύγων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Όντας μέλος του κόμματος των Ναζί, το εργοστάσιο του ήταν στελεχωμένο με Εβραίους εργάτες.
 



2. Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (Shawshank Redemption)



Η Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ είναι η δραματική ιστορία ενός τραπεζίτη που καταδικάστηκε σε φυλακή με την κατηγορία ότι δολοφόνησε την σύζυγο και τον εραστή της. Παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, εν τούτοις μπαίνει στη φυλακή και βρίσκει έναν έμπιστο άνθρωπο, με τον οποίο μια μεγάλη φιλία ανθίζει στα 19 χρόνια που ξοδεύει εκεί..






Νονός (The Godfather)




Μία από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία εστιάζει σε μια μεγάλη οικογένεια της μαφίας. Ο Μάικλ θέλει να ζήσει μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή, αλλά αναπόφευκτα συναντά το πεπρωμένο του. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Mario Puzo.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια