Οι 10 άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο




Ποιος μπορεί να είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο και τι μπορεί να σκέφτεται. Αν και είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε την αλήθεια του πράγματος, ωστόσο καταγεγραμμένοι σε λίστες είναι αρκετοί άνθρωποι που έχουν υψηλό δείκτη IQ.

Για τον προσδιορισμό IQ ενός ατόμου υπάρχει μια ευρεία ποικιλία μεθόδων που χρησιμοποιούνται, όπως οπτικές εξετάσεις, προφορικές εξετάσεις, προβλήματα συλλογιστικής, ενώ και κάποιες δοκιμές με βάση την αριθμητική, την ανάγνωση, το λεξιλόγιο και τις γενικές γνώσεις.

Το 95% του πληθυσμού με βάση τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης του δείκτη ευφυΐας κυμαίνεται από 70 έως 130. Σκεφτείτε ότι δυο άνθρωποι με διαφορά IQ 50 βαθμών, είναι πιθανόν να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.









10. Stephen Hawking (154 IQ Level)
Παρά το γεγονός ότι έχουν διαγνωστεί με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), η οποία τον έχει παραλύσει εντελώς, εγκεφαλικά έχει καταγραφεί ότι φτάνει τα 154 (IQ level). Είναι θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και  Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Cambridge. Αφού είχε διαγνωστεί με τη νόσο, αρνήθηκε να δεχτεί το διδακτορικό. Παραδόξως, ο Hawking επέζησε πολύ περισσότερα χρόνια από ό, τι αναμενόταν από τους γιατρούς.

9. Albert Einstein (160-190 IQ Level)
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το ποιος είναι. Όταν το όνομα ενός επιστήμονα γίνεται συνώνυμο της ευφυΐας οι περιγραφές περισσεύουν. Ανέπτυξε την θεωρία της σχετικότητας και με την συμβολή του άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας. Νομπελίστας, γνωστός επίσης για την ανακάλυψη του νόμου του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. Το επίπεδο της νοητικής του ευφυΐας κυμαίνεται από το 160 έως το 190.

8. Judit Polgar (IQ επίπεδο- 170)


Είναι η καλύτερη γυναίκα σκακιστής στον κόσμο. Έγινε η νεότερη GrandMaster σε ηλικία μόλις 15 ετών και εξακολουθεί να κατέχει αυτό το ρεκόρ. Είναι η μόνη γυναίκα στην λίστα της FIDE, όπου κατατάσσεται στη 63 θέση. Σημείο κλειδί στην καριέρα της, η νίκη το 2002 με τον Garry Kasparov.

7. Garry Kasparov (IQ Επίπεδο – 190)
Θεωρείται ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών. Ο ρωσικής καταγωγής Garry Kasparov έχει καταταχθεί ως νούμερο 1 για 225 φορές. Θάμπωσε τους οπαδούς του όταν το 2003 έπαιξε εναντίον του υπολογιστή, που υπολογίζει 3 εκατομμύρια κινήσεις το δευτερόλεπτο και τελικά έφτασε σε ισοπαλία. Εκτός από λαμπρός σκακιστής, είναι συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής.

6. Philip Emeagwali (IQ επίπεδο- 190)
Είναι μηχανικός, μαθηματικός και γεωλόγος. Έγινε γνωστός μέσα από την ανάλυση πεδίων του πετρελαίου με χρήση υπερυπολιστή. Έφυγε από το σχολείο σε ηλικία των 13 λόγω του πολέμου στην Νιγηρία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει και μέσω της αυτοδιδασκαλίας κατάφερε να πάρει το πτυχίο του στα Μαθηματικά. Έχει αποκτήσει 3 μάστερ, Μαθηματικού, Περιβαλλοντολόγου και Ναυπηγού μηχανολόγου μηχανικού.

5. Christopher Michael Langan (IQ επίπεδο- 195)
Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο έξυπνος άνθρωπος της Αμερικής. Αποχώρησε από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να διδάξει τους καθηγητές του περισσότερο από ό, τι θα μπορούσαν να τον διδάξουν.



Οι εξυπνότεροι άνθρωποι με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης



4. Kim Ung-Yong (IQ επίπεδο- 210)
Να πούμε απλά ότι μιλούσε άπταιστα σε ηλικία μόλις 6 μηνών!! Ήταν επισκέπτης στο τμήμα της φυσικής στο Πανεπιστήμιο Hanyang σε ηλικία 3 ετών. Έφυγε από την NASA στην ηλικία των 16 για να γυρίσει στην Κορέα. Σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungbuk.

3. Christopher Hirata (IQ επίπεδο- 225)
Γεννημένος το 1982, ο Christopher Hirata έχει καταγράψει το απίστευτο επίπεδο IQ των 225. Είναι ένα κλασσικό παιδί-θαύμα που είχε ολοκληρώσει τα πανεπιστημιακά μαθήματα από τη ηλικία των 12. Μέχρι την ηλικία των 16, δούλευε σε ένα πρόγραμμα της NASA. Ήταν ο πρώτος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε διεθνή Ολυμπιάδα Επιστημών στην ηλικία των 13.

2. Terence Tao (IQ επίπεδο- 225-230)
Ένα άλλο παιδί-θαύμα. Ο ίδιος σε ηλικία 2 ετών δίδασκε μαθηματικά σε παιδάκια ηλικίας 5 ετών. Σε ηλικία 9 ετών παρακολουθούσε μαθήματα μαθηματικών πανεπιστημιακού επιπέδου. Από τα 24 του, ήταν ο νεαρότερος καθηγητής στο UCLA.

1. William James Sidis (IQ επίπεδο- 250-300)
Στα 6 του, πήγε σε δημοτικό σχολείο και μέσα σε 7 μήνες είχε αποφοιτήσει. Παρακολούθησε μαθήματα στο Χάρβαρντ σε ηλικία των 11 και ήδη γνώριζε περισσότερες από 40 γλώσσες. William James Sidis (1898 – 1944).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια