Τα 10 καλύτερα αποφθέγματα για την ανηθικότητα


Αποφθέγματα μεγάλων ανθρώπων που μιλούν για την ηθική και την έλλειψη αυτής. Η ηθική είναι ένα σύνολο κανόνων που καθορίζουν την συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι στον κόσμο προσπαθούν να περιγράψουν την ηθική, πως δημιουργείται και πως εκφράζεται από τον άνθρωπο. Ποια είναι όμως τα σημάδια του ανήθικου ανθρώπου και πως αυτή περιγράφεται; Παρακάτω, βλέπουμε δέκα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα περί ανηθικότητας.



1. Αναμφίβολα, η τύχη δεν είναι ηθική – Άγνωστος

2. Να πεθαίνεις από την πείνα είναι μικρό γεγονός. Ενώ να χάσεις την ηθική σου είναι μεγάλο γεγονός – Κομφούκιος

3. Ο σύγχρονος άνθρωπος, παρά τις επιστημονικές και τεχνολογικές επιτυχίες του, από την άποψη της ηθικής έμεινε στο επίπεδο των ανθρώπων που ζούσαν στις σπηλιές – Ράσσελ Μπ.

4. Ότι αφορά την ηθική, γνωρίζω μόνο ένα πράμα: πως είναι ηθικό εκείνο ύστερα απ’ το οποίο νιώθεις τον εαυτό σου καλύτερα και είναι ανήθικο, αν νιώθεις χειρότερα – Χεμιγκουέϊ Ε.

5. Η τέχνη είναι ηθικό πάθος παντρεμένο με διασκέδαση. Ηθικό πάθος χωρίς διασκέδαση είναι προπαγάνδα. Διασκέδαση χωρίς ηθικό πάθος είναι τηλεόραση – Μπράουν Ρ.

6. Εκείνοι που κατ’ εξοχήν ηθικολογούν είναι οι πιο ανήθικοι, και εκείνοι που ακατάπαυστα δικαιολογούν είναι οι πιο άδικοι – Άγνωστος

7. Οι μεγάλες περιουσίες αποκτήθηκαν με παλιανθρωπιά, οι μικρές με ανηθικότητα – Άγνωστος

8. Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική – Αλβέρτος Αϊνστάιν

9. Η μόνη ανηθικότητα είναι να μην κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις, όταν πρέπει να το κάνεις – Jean Anouilh

10. Όταν ο κλέφτης δεν έχει ευκαιρία να κλέψει, θεωρεί τον εαυτό του τίμιο άνθρωπο – Ταλμούδ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια